Translator

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

σαλάτα με πληγούρι και αβοκάντο

ιδέα του sir Cαlamarίδης


συστατικά
  • 1 κούπα πληγούρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
  • 1 αβοκάντο
  • 3 μικρά καρότα
  • 1/2 κρεμμύδι 
  • χυμός λεμονιού (προεραιτικά)
  • 1 κ.σ. λάδι
εκτέλεση
  1. φτιάχνουμε το πληγούρι. ή το βράζουμε ή βράζουμε μόνο το νερό και το ρίχνουμε στο πληγούρι για 15 λεπτά. εκεί προσθέτουμε το αλάτι, το κύμινο και το τριμμένο σκόρδο. δοκιμάζουμε το πληγούρι, αν είναι έτοιμο και το σουρώνουμε να φύγει το έξτρα νερό. 
  2. βγάζουμε τη φλούδα και το κουκούτσι από το αβοκάντο. το βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα καρότα, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού και το λάδι.
  3. προσθετουμε την κρέμα του αβοκάντο στο πληγούρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  4. είναι ωραιότατο και σαν κυριώς πιάτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου