Translator

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

κρασόμελο

ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ VEGAN


για κάθε ένα κρασοπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί
συστατικά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 γαρίφαλα
  • 3 σπόρους κάρδαμο ολόκληρους
  • φλούδα από πορτοκάλι (για 4 κρασοπότηρα η φλούδα από περίπου μισό πορτοκάλι)
εκτέλεση
  1. σε ένα κατσαρολάκι μετράμε τα ποτήρια κρασιού που θέλουμε να βάλουμε. 
  2. ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο μέγιστο και βάζουμε πάνω το κατσαρολάκι. προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το καπάκι και βράζουμε για 5-7 λεπτά. κάθε τόσο ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για να λιώσει καλά το μέλι. πριν το βγάλουμε από το μάτι, το μέλι να έχει λιώσει πολύ καλά.
  3. σβήνουμε το ματί, βγάζουμε το κατσαρολάκι και το αφήνουμε σκεπασμένο με το καπάκι για άλλα 5 λεπτά.
  4. σουρώνουμε και σερβίρουμε έτσι ζεστούλι που είναι.
ΣΧΟΛΙΟ θα χρησιμοποιήσουμε ένα φυτικό μέλι. μπορείτε να βρείτε σε μαγαζί με βιολογικά προιόντα.
αν δεν θέλουμε να βάλουμε μέλι μπορούμε να το φτιάξουμε με γλυκό ή ημίγλυκο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου