Translator

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

κέικ καρότου

το καρότο χρησιμοποιείται πολύ στην vegeterian κουζίνα. βρήκα αυτή τη συνταγή σε ένα ωραίο blog "mi cocina vegetariana"

για μία γλυκιά φίλη, που λατρεύει τα γατάκια...


συστατικά
  • 3 κ.σ. λιναρόσπορο τριμμένο στο μούλτι
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 1 1/2 κούπα (180 γραμ.) καρότο τριμμένο στο μούλτι
  • 1 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα ή σουσάμι 
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κούπα αλεύρι ή 1 κούπα και 1/4 της κούπας βρώμη(που θα κάνουμε σκόνη στο μούλτι) ή 1 κούπα ρυζαύλευρο
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. baking soda
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
εκτέλεση
  1. ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με το νερό και το χύνουμε σε ένα μπολ.
  2. εκεί προσθέτουμε το λάδι, το καρότο, τα καρύδια και τις σταφίδες.
  3. σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το baking powder, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. στο μπολ με τα υγρά προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  5. προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στο αέρα. καλύπτουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά. σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 5-10 λεπτά.
  6. όταν το βγάλουμε, το αφήνουμε στο ταψάκι για 15 λεπτά και μετά το βγάζουμε και το αφήνουμε καμιά ωρίτσα να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε. μέσα θα είναι υγρό, αλλά αυτό θέλαμε. 
  7. δεν το κόβουμε πριν κρυώσει καλά, γιατί θα διαλυθεί. 
ΣΧΟΛΙΟ
αν βάλουμε καρύδι η γεύση θυμίζει καρυδόπιτα..εγώ θα έλεγα ότι αυτό το κέικ είναι μία εναλλακτική καρυδόπιτα..

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου