κέικ λαχανικών (καρότο, σπανάκι και πατάτα)
συστατικά
- 500 γραμ καρότα (ξεφλουδισμένα και χωρίς τα κοτσανάκια)
- 500 γραμ σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
- 500 γραμ πατάτες (χωρίς τη φλούδα)
- 4 κ.σ. αλέυρι χωρίς γλουτένη
- 3 κ.σ. egg replacer (θα το βρείτε σε μαγαζί με βιολογικά προιόντα)
- 1/4 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
- 1 κ.γ. μαργαρίνη
- αλάτι
- 1 κ.σ. τριμμένο κορν φλακς για πασπάλισμα από πάνω
- λίγη πάπρικα για πασπάλισμα
εκτέλεση
- σε ξεχωριστές κατσαρόλες βράζουμε το καρότο σε αλατισμένο νερό, και τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά.
- στον ατμό φτιάχνουμε το σπανάκι.(ή το βράζουμε σε ξεχωριστή κατσαρόλα)
- σουρώνουμε το καρότο, το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι και το 1ο egg replacer
- σουρώνουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε με ένα πηρούνι, προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το σκόρδο και το 2ο egg replacer.
- το σπανάκι το βάζουμε σε ένα μπολ, το πατάμε με ένα πιρούνι να φύγει όλο το νερό του έχει, προσθέτουμε λίγο αλάτι, 2 κ.σ. αλεύρι και το 3ο egg replacer.
- σε μία φόρμα για κέικ απλώνουμε λαδόκολλα, και βάζουμε τον πουρέ καρότου, μετά το σπανάκι και στο τέλος τον πουρέ πατάτας. πασπαλίζουμε από πάνω με το κορν φλεικς και την πάπρικα.
- ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 25 λεπτά. περιμένουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου