λικέρ κανέλας
συστατικά
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 15 μπάρες κανέλας
- 11 γαρίφαλα
- 7 σπόροι κάρδαμου
- φλούδα από 2 πορτοκάλια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1,300 λίτρα τσίπουρο
- 200 ml κονιάκ
εκτέλεση
- σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τα μπαχαρικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά.
- χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια, και βράζουμε για 30 λεπτά.
- κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα, με κλειστό το καπάκι, να κρυώσει σιγά σιγά. την αφήνουμε όλη την νύχτα.
- την επόμενη μέρα το πρωί, προσθέτουμε το αλκοόλ ανακατεύοντας συνέχεια.
- βάζουμε το λικέρ σε γυάλινα βάζα.
- θα το αφήσουμε για 20 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. γενικά όσο πιο πολύ το αφήνουμε τόσο πιο πλούσιο άρωμα θα έχει.
- τέλος το σουρώνουμε και το βάζουμε στα γυάλινα μπουκάλια, όπου και θα το διατηρήσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου