συστατικά
για 2 άτομα
- 2 πράσα
- 3 καρότα
- 1/2 κρεμμύδι
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
- 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι ή τσίλι (για να είναι λίγο καυτερό)
- 1 κούπα βραστό νερό
- 1 κούπα γάλα σόγιας
- ψιλοκόβουμε το καρότο, το πράσο και το κρεμμύδι και μαζί με τη μαργαρίνη, το αλάτι και το πιπέρι τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το γάλα σόγιας και βράζουμε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
- χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο 1, ανοίγουμε το καπάκι και βράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
- περιμένουμε να κρυώσει λιγάκι και το ρίχνουμε στο μούλτι. το δουλεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να έχουμε μία αφράτη κρέμα.
- συνοδεύουμε με βραστές πατατούλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου