συστατικά
- 1/2 κιλό γλυκοκολοκύθα
- 300 ml γάλα καρύδας
- 1 κρεμμύδι
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 1 κ.σ. τριμμένο ινδοκάρυδο(προεραιτικά)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. κόλιανδρο
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικο τηγάνι.
- μετά από λίγο προσθέτω στο τηγάνι και τα μπαχαρικά. όχι το αλάτι.
- τα αφήνουμε λίγο ακόμα στο τηγάνι και μετά τα ρίχνουμε σε μία κατσαρολά.
- πλένουμε την γλυκοκολοκύθα, βγάζουμε τη φλούδα και την κόβουμε σε τετραγωνάκια.
- κόβουμε και την ντομάτα, αλλά όχι σε πολύ μικρά κομμάτια.
- βάζουμε όλα τα συστατικά στην κατσαρόλα, που ρίξαμε το κρεμμύδι, και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά με κλειστό το καπάκι σε μέτρια φωτιά.
- ανακατεύουμε όλα τα υλικά μία φορά στην αρχή του μαγειρέματος και μετά αποφεύγουμε να το ξανακάνουμε για να μην λιώσουμε την κολοκύθα.
- μετά τα 25 λεπτά ανοίγουμε το καπακί, χαμηλώνουμε λίγο ακόμα το μάτι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- συνοδεύουμε με λευκό μπασμάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου