συστατικά
- 2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
- 2 κ.σ. ρυζαύλευρο/ ή 4 κ.σ. αλεύρι ντίνκελ
- 1/2 κούπα γάλα σόγιας
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε τη μαργαρίνη και τη λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη. το αφήνουμε στο μάτι για περίπου 2 λεπτά και τότε προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. (ένα κόλπο που μειώνει τις πιθανότητες να σβολιάσει είναι να ζεστάνουμε το γάλα.)
- στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε στο μάτι για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πήξει. κάθε τόσο ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου