foto:el amor |
συστατικά
- 2 κούπες αλεύρι (προτιμήστε ντινκελ ή φαγόπυρου)
- 4 κ.γ. baking powder
- 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 100 γραμ φυτική μαργαρίνη σε μπάρα
- 1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
- 1 πορτοκάλι χυμός
- 300 γραμ μαρμελάδα
- σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking, τη ζάχαρη, το ξύσμα και την κανέλα. ανακατεύουμε.
- κόβουμε τη μαργαρίνη σε κομματάκια και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ. με τα χέρια μας τρίβουμε μέχρι το μείγμα να μοιάσει με τον τραχανά.
- φτιάχνουμε μία κορώνα και στο κέντρο της προσθέτουμε το χυμό, και σιγά σιγά ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη μας. την αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο να ξεκουραστεί.
- ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα. χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
- σε ένα ταψάκι απλώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε τη μισή ζύμη. επειδή κολλάει πολύ, βρέχουμε συνέχεια τα χέρια μας.
- βάζουμε τη μαρμελάδα και με το άλλο μισό της ζύμης φτιάχνουμε "σκουλικάκια" και τα βάζουμε ή γύρω γύρω ή σταυρωτά από πάνω.
- ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου