συστατικά
- 2 κιλά πατάτες
- χυμός από 4 πορτοκάλια
- 1/2 κούπα λάδι
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 1/2 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένο
- 1 1/2 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
- κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ μάζι με όλα τα υπόλοιπα συστατικά. ανακατεύουμε με τά χέρια μας.
- προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα
- βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, ρίχνουμε τις πατάτες και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. ψήνουμε έτσι για 30 λεπτά.
- βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα ή μέχρι να ξεροψηθούν οι πατάτες.
ή να κόψουμε λεπτές φέτες πορτοκάλι, να βγάλουμε τη φλούδα και το πασπαλίσουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη. αυτές τις φέτες μετά τις απλώνουμε σε όλο το ταψί
ή να κόψουμε λεπτές φέτες κρεμμύδι και να απλώσουμε αυτές.
οι πατατες παίρνουν τέλεια ζεύση είτε μαγειρεμένες πανω στο πορτοκάλι είτε πάνω στο κρεμμύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου