για κάθε φλυτζάνι
συστατικά
- 300ml νερό
- 3 γαρίφαλα
- 4 σπόροι κάρδαμου ολόκληροι
- 4 "μπαλίτσες" μαύρο πιπέρι
- 1/2 ξυλαράκι κανέλας
- 1 ροδέλα φρέσκο ginger (ή 1/4 κ.γ. ξερό, τριμμένο)
- 1/4 κ.γ. μαύρο τσάι (προεραιτικό)
- 1/2 κούπα γάλα σόγιας (βιολογικό παρακαλώ)
- βάζουμε το νερό να βράσει. όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε όλα τα συστατικά εκτός από τα δύο τελευταία.
- χαμηλώνουμε το μάτι, βάζουμε καπάκι στο κατσαρολάκι μας και βράζουμε για 20 λεπτά.
- μετά τα 20 λεπτά προσθέτουμε το γάλα σόγιας και το μαύρο τσάι. ανακατεύουμε και σβήνουμε το μάτι.
- το αφήνουμε για 2-3 λεπτά και σουρώνουμε.
μαύρο πιπέρι -> καθαρίζει το αίμα και υποκινεί την διαδικασία της χώνεψης
ginger -> δίνει δύναμη και ενέργεια
κανέλα -> βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό και χαμηλώνει τον δείκτη ζαχάρου
κάρδαμο -> ανοίγει την όρεξη
μαύρο τσάι -> ενώνει όλα τα υπόλοιπα συστατικά φτιάχνοντας ένα ρόφημα πολύ υγιεινό
αυτές είναι λίγες από τις πολλές τους ιδιότητες...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου