συστατικά
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 3 γαρίφαλα
- 3 σπόρους κάρδαμο ολόκληρους
- φλούδα από πορτοκάλι (για 4 κρασοπότηρα η φλούδα από περίπου μισό πορτοκάλι)
- σε ένα κατσαρολάκι μετράμε τα ποτήρια κρασιού που θέλουμε να βάλουμε.
- ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο μέγιστο και βάζουμε πάνω το κατσαρολάκι. προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το καπάκι και βράζουμε για 5-7 λεπτά. κάθε τόσο ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για να λιώσει καλά το μέλι. πριν το βγάλουμε από το μάτι, το μέλι να έχει λιώσει πολύ καλά.
- σβήνουμε το ματί, βγάζουμε το κατσαρολάκι και το αφήνουμε σκεπασμένο με το καπάκι για άλλα 5 λεπτά.
- σουρώνουμε και σερβίρουμε έτσι ζεστούλι που είναι.
αν δεν θέλουμε να βάλουμε μέλι μπορούμε να το φτιάξουμε με γλυκό ή ημίγλυκο κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου