Translator

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Αρακάς με κάρυ και πάπρικα


συστατικά:
για δύο άτομα
  • 1/2 κιλό βιολογικός αρακάς
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.γ. κάρυ
εκτέλεση: 
  1. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο νεράκι στη μέγιστη θερμοκρασία.
  2. Προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μέγιστη θερμοκρασία για 1-2 λεπτά ακόμα.
  4. Χαμηλώνουμε, στο μισό, την θερμοκρασία, προσθέτουμε βραστό νερό ίσα-ίσα να σκεπάζει τον αρακά, ρίχνουμε και το λάδι, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε 5 λεπτάκια ακόμα να φύγει σχεδόν τελείως το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου