Translator

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Σοκολατάκια μπανάνας

υλικά:
για περίπου 20 σοκολατάκια
  • 5 μπανάνες
  • 1/2 κούπα λιωμένη με μπαιν μαρί κουβερτούρα με 1 κ.σ. λάδι
  • 1/3 της κούπας λικέρ (καφέ, χρησιμοποιήσαμε εμείς)
  • τριμμένο φουντούκι ή καρύδι ή ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
  • οδοντογλυφίδες (μία για το κάθε κομματάκι μπανάνας)
εκτέλεση:
  1. Κόβουμε την μπανάνα σε περίπου 5 ίσα κομμάτια και τρυπάμε το καθένα με μία οδοντογλυφίδα. ( Βαζουμε την οδοντογλυφίδα για να μπορούμε πιο εύκολα να τη βουτίξουμε στη σοκολάτα μετά)
  2. Βάζουμε τα κομματάκια μπανάνας στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσουν. Καλό είναι να μην ακουμπάνε μεταξύ τους, γιατί θα κολλήσουν.
  3. Βγάζουμε από την κατάψυξη. Πρώτα τα περνάμε από το λικέρ και μετά από την λιωμένη κουβερτούρα.
  4. Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα να ψιλοκρυώσει η κουβερτούρα (το οποίο θα γίνει πολύ γρήγορα, αφού η μπανάνα θα είναι παγωμένη) και περνάμε το κάθε κομματάκι απο τους τριμμένους ξηρούς καρπούς. (Στη φώτο δεν περάσαμε από ξηρούς καρπούς)
  5. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου