Translator

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Βασιλόπιττα με ΦΟΥΧΑΤΑ

υλικά

για το κεικ:
1 μαργαρίνη
1 μπανάνα
2 κ.σ. τριμμένο λιναρόπσορο σε 1/2 κούπα νερό
2 κ.γ. baking powder
3 βανίλιες
4 κ.σ. τριμμένη καρυδόψυχα
4 κ.σ. τριμμένη αμυγδαλόψυχα
4 κ.σ. ινδοκάρυδο 
50 γραμ τριμμένη κουβερτούρα(προσέξτε να είναι βίγκαν)
1 τριμμένο καρότο
250 ml γάλα καρύδας
1 κούπα καφέ (εμείς χρησιμοποιήσαμε γαλλικό)
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κούπα σιρόπι αγάβης
400 γραμ καλαμποκάλευρο
ένα μικρό νόμισμα, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο

επικάλυψη:
φουχατα 
ινδοκάρυδο
goji

εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα στερεά. 
Δηλαδή το αλεύρι, τους ξηρούς καρπούς,το ινδοκάρυδο, 
την κουβερτούρα, 
το αλάτι, τις βανίλλιες, το καρότο και το baking.
2. Βάζουμε στο Multi την μπανάνα και τη μαργαρίνη 
μέχρι να γίνουν κρέμα. Το προσθέτουμε στο μπολ με τα στερεά.
3. Τέλος προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τον καφέ, 
το σιρόπι αγάβης, το νερό με τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε 
πολύ καλά.
4. Σε ένα ταψάκι, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, 
απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 
στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά. 
5. Αφού κρυώσει, βάζουμε προσεχτικά το νόμισμα στην πάνω 
μεριά της πίττας και την γυρίζουμε ανάποδα στην πιατέλα, 
που θα την σερβίρουμε.
6. Απλώνουμε από πάνω την ΦΟΥΧΑΤΑ, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο 
και γράφουμε την χρονιά με goji.

ΚΑΛΗ, ΓΛΥΚΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!